Quantcast
Channel: ApplyAbroad Forum
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6539

تاپیک جامع مراحل گرفتن معافیت تحصیلی، گذاشتن وثیقه، گرفتن اجازه ی خروج و پاسپورت

$
0
0
بعد از اینکه از دانشگاهی پذیرش گرفتید می تونید برای گرفتن معافیت تحصیلی اقدام کنید.
اولین قدم ورود به سایت سامانه ی نشا و ثبت نام در اون سامانه هست.
پس از وارد کردن مشخصات اولیه وارد صفحه ای می شید که ازتون می خواد یک سری فایل را آپلود کنید. برای همین باید قبل از ثبت نام عکستون، صفحه ی اول شناسنامه و کارت ملی تون، فرم فراغت از تحصیل که دانشگاه بهتون داده، صفحه ی اول و دو صفحه ی مربوط به مهر خروج و ورود در پاسپورتتون(اگه دارید)، نامه ی پذیرش دانشگاه(اگه E-Mail پذیرش هم باشه برای این مرحله قبوله) را اسکن کرده باشید. می تونید فایل های مورد نیاز را در ضمیمه ی شماره ی 1 این پست ببینید.
سامانه بعد از ثبت نام به شما یک شماره پرونده و نام کاربری(که همون شماره ملی تون هست) می ده که اینا را یه جا یادداشت می کنید.
نکته: وزارت علوم همواره و برای انجام هر کاری روی پرونده ی شما شماره پرونده تون را می خواد، پس دقت کنید موقع مراجعه شماره پرونده را همراه خودتون داشته باشید.
وقتی وارد حساب کاربریتون شدید روی مدیریت درخواست ها کلیک می کنید و بعد روی نامه به نظام وظیفه کلیک می کنید. اینجا روی نامه ی معرفی اولیه برای درخواست معافیت تحصیلی کلیک می کنید و برای فایل شماره 1 هم اسکن نامه ی فراغت از تحصیل که دانشگاه بهتون داده و برای فایل 2 صفحه ی اول پاسپورتتون (اگه دارید) را آپلود می کنید. تصویر این صفحه را می تونید در عکس شماره 2 که به این پست ضمیمه شده ببینید.
بعد از ثبت درخواست نامه به نظام وظیفه می تونید با کلیک کردن روی لیست درخواست ها تاریخی که سایت برای مراجعه ی حضوریتون به وزارت علوم تایین کرده را ببینید.
نکته: توصیه شده حتما در همون تاریخی که سایت براتون تایین کرده به وزارت علوم مراجعه کنید ولی مورد هایی دیده شده که 2-1 روز بعد هم مراجعه کردند و مشکلی نبوده.

اولین مراجعه ی حضوری: وزارت علوم
نکته: از نظر من بهترین زمان برای اولین مراجعه برای کسانی که می خوان وثیقه ی ملکی بذارن برای کسایی که تهران هستند روز سه شنبه و برای کسایی که تهران زندگی نمی کنند روز چهارشنبه هست ولی برای وثیقه ی ملکی چه اون هایی که تهرانند و چه اون هایی که نیستند روز شنبه زمان خوبیه برای اولین مراجعه ی حضوری. پس سعی کنید برنامه اتون را طوری تنظیم کنید که زمان مراجعه تون را سیستم یکی از این روز ها بزنه. دلیلش را وقتی ادامه ی متن را بخونید متوجه می شید.
اولین قدم پس از انجام مراحل ثبت نام و درخواست نامه به نظام وظیفه در سامانه ی نشا به صورت غیر حضوری/اینترنتی مراجعه به وزارت علوم در تاریخ مشخص شده است. پس از مراجعه به وزارت علوم می رید مراجعه می کنید به دو باجه ی مربوط به امور نظام وظیفه و شماره پرونده را بهشون می دید و می گید که درخواست نامه ی اولیه به نظام وظیفه را دارید. بعد بهتون دو تا نامه می دن که می برید باجه ی کناری مهر و امضا می کنند براتون.
نکته: اگه زمان شروع ترم تحصیلیتون خارج از ایران خارج از یک سال فرجه ای که داشتید هست مسوول مربوطه بهتون هشدار می ده که وقتی می رید نظام وظیفه ممکنه بهتون معافیت تحصیلی عادی ندهند و مجبور شید دفترچه پست کنید و بعد برید دنبال کارهای معافیت تحصیلی. در هر صورت جای نگرانی نیست. تجربه ی شخصی من این بود که برای کسایی که 2 ماه بعد از فرجه شون تحصیلشون تو کشور مقصد شروع می شد معافیت تحصیلی دادند. شاید کسایی هم بوده اند که دیر تر تحصیلشون شروع می شده و معافیت تحصیلی گرفتند ولی من از اون ها خبر ندارم.
نکته: افرادی که تحصیلشون تو کشور مقصد بعد از زمان مجازِ 1 ساله شروع می شه فقط شنبه و یکشنبه به وزارت علوم و نظام وظیفه مراجعه کنند که در وقتشون صرفه جویی بشه چرا که جناب سرهنگی که باید به شما اجازه ی تحصیل بعد از زمانِ مجاز را بده فقط شنبه و یکشنبه نامه ی شما را امضا می کنه.

دومین مراجعه ی حضوری: نظام وظیفه
وقتی رفتید نظام وظیفه افراد به دو گروه مختلف تقسیم می شن:
1- کسایی که قبل از تمام شدن فرجه ی 1 ساله تحصیلشون تو کشور مقصد شروع می شه.
2- کسایی که بعد از تمام شدن فرجه ی 1 ساله تحصیلشون تو کشور مقصد شروع می شه.

1- کسایی که قبل از تمام شدن فرجه ی 1 ساله تحصیلشون تو کشور مقصد شروع می شه: توضیحاتش بعد از توضیحات مربوط به گروه دوم داده می شه.

2- کسایی که بعد از تمام شدن فرجه ی 1 ساله تحصیلشون تو کشور مقصد شروع می شه:
مسوول مربوطه به شما یک برگه می ده که توش توضیح داده شده که شما تحصیلتون دیر تر(حالا هرچقدر دیر تر) از زمان مجاز 1 ساله ای که داشتید شروع می شه و بهتون می گه که برید طبقه ی دوم. در طبقه ی دوم نامه را می دید به یکی از کارمند ها و اون کارمند مشخصات شما را از سامانه استخراج می کنه و یک نامه ی دیگه که توش مشکل/مسئله را هم نوشته به همراه نامه ای که داشتید به شما می ده که ببرید پیش جناب سرهنگ و ایشون اجازه ی نهایی شما را صادر کنه.
نکته: افرادی که تحصیلشون تو کشور مقصد بعد از زمان مجازِ 1 ساله شروع می شه فقط شنبه و یکشنبه به وزارت علوم و نظام وظیفه مراجعه کنند که در وقتشون صرفه جویی بشه چرا که جناب سرهنگی که باید به شما اجازه ی تحصیل بعد از زمانِ مجاز را بده فقط شنبه و یکشنبه نامه ی شما را امضا می کنه.

از این مرحله به بعد برای هر دو گروه یکسانه:
پس از اینکه جناب سرهنگ نامه ی شما را امضا کرد دوباره مراجعه می کنید به باجه ی معافیت تحصیلی و اینبار مسوول مربوطه ازتون می پرسه می خواید چه نوع وثیقه ای بذارید؟ نقدی یا ملکی؟ بعد از اینکه نوع وثیقه را انتخاب کردید به شما یک فرم می ده که توش مشخصات خودتون را می نویسید و همراه یک پوشه که از دم درب ورودی همین ساختمانی که داخلش هستید می خرید، می رید قسمت امور مالی.

1- وثیقه ی نقدی:
می تونید تو همون بانک کشاورزی ای که داخل محوطه ی نظام وظیفه هست 15 میلیون را بذارید به صورت 5 ساله یا هر مدتی که دوست داشتید یا به امور مالی بگید می خواید ضمانتنامه ی بانکی بذارید تو بانک مورد نظر خودتون و امور مالی هم یک نامه به بانک مربوطه می ده.
نکته: قبل از مراجعه به نظام وظیفه با رییس بانکی که می خواید از اون بانک ضمانتنامه بگیرید صحبت کنید و شرایط ضمانتنامه را ازش بپرسید و وقتی مطمئن شدید که می تونید از اون بانگ ضمانتنامه بگیرید، کُدِ و نام شعبه ی بانک را به همراه آدرسش بردارید و با خودتون ببرید نظام وظیفه. دلیل اینکه می گم با رییس بانک صحبت کنید اینه که رییس های بانک ها می تونن شرایط دلخواه خودشون را برای صدور ضمانتنامه ی بانکی از مشتریاشون طلب کنند. اگه رییس بانک به شما خیلی اطمینان داشته باشه می تونه بدون اینکه 1 ریال هم داخل حسابتون بذارید ضمانتنامه را براتون صادر کنند یا ممکنه رییس بانک ازتون بخواد که علاوه بر 15 میلیون تومان پول نقد به همین میزان سفته هم بذارید. خلاصه اینکه همه چیز در این مورد به رییس بانک بستگی داره.حالا مراجعه کنید به "هشتمین مراجعه: نظام وظیفه" در پُست بعدی این تاپیک.

2- وثیقه ی ملکی:
نکته: قبل از مراجعه از نام/بخش دفتر ثبت املاک منطقه ای که ملک در آن قرار دارد مطلع شوید.
نکته: حتما سند ملک، شناسنامه، و کارت ملی مالک/مالک های ملک را بعلاوه ی بنچاق و مدارک دیگه ی مربوط به سند و ملک را حتما با خودتون داشته باشید. شناسنامه و کارت ملی خودتون را هم حتما ببرید.
نکته: مشکلی نداره اگه سند به نام چند نفر باشه، فقط باید ملک به طور کامل(6 دانگ) در رهن گذاشته بشه.

مسوول امور مالی ازتون سند و مدارک لازم را می گیره و مشخصاتش را تو یه برگه می نویسه و در نهایت یک برگه بهتون می ده و می گه مراجعه کنید به دفترخانه ی 652 ی تهران (همون میدان سپاه هست) و نامه ی نظام وظیفه را بهشون می دید. بعد ازتون تمام مدرک های مالک/مالک های سند را می خواد و در نهایت به شما می گه برید از دفتر ثبت املاک منطقه تون و ازشون بخواید که به صورت اینترنتی جواب استعلام سند را برای دفترخانه بفرستند. همچنین یک نامه درخواست استعلام میزات مالیات از اداره ی امور مالیات به شما می دهند. اگر شما ساکن تهران باشید تقریبا 3-2 روز طول می کشد که جواب استعلام سند را برای دفترخانه بفرستند و همچنین 2-1 روز موازی هم طول می کشد که جواب استعلام مالیات را به صورت کاغذی بگیرید. اگر ساکن شهر های دیگر باشید جواب استعلام سند را می توانند 1 روزه (فردای روزی که درخواست استعلام ثبت می شود) بفرستند و همچنین جواب استعلام مالیات را نیز یک روزه بگیرید. لازم به ذکر است که دفترخانه تا اینجا از شما 60 هزار تومان گرفته است.

نکته: لزومی نداره که شما حتما مراجعه کنید به دفتر ثبت املاک برای اینکه فقط بهشون بگید که استعلام ها را برای دفترخانه بفرستند ولی ممکنه سندتون مثل سند خونه ی ما مشکلی داشته باشه که وقتی به صورت حضوری مراجعه کنید می تونید مشکل را متوجه بشید و رفعش کنید. مثلا برای سند خونه ی ما که 3 دانگش به نام پدرم و 3 دانگش به نام مادرم بود، 3 دانگ مادرم ثبت شده بود ولی 3 دانگ پدرم ثبت نشده بود. برای همین فقط برای سند 3 دانگی که به نام مادرم بود جواب استعلام را فرستاده بودند و من با دادن بنچاق به مسوول مربوطه 3 دانگی که به نام پدرم بود را هم ثبت کردم و بعد به استعلام مربوطه استعلام را جواب مثبت دادند.

سومین مراجعه ی حضوری: اداره ی امور مالیاتی
نکته: همواره با خود تمامی مدرک های مالک/مالک های سند را دنبال داشته باشید.
پس از مراجعه به این اداره نامه ی دفترخانه را به مسوول مربوطه ارائه می دهید و مسوول مربوطه از شما مدرک های دیگر را نیز می گیرد و جواب استعلام را به شما می دهد. اگر ملک شما بدهی مالیاتی داشته باشد باید آن را پرداخت نمایید، در غیر اینصورت مشکل نیست و جواب استعلام را نگه می دارید تا مراجعه کنید به دفترخانه.

چهارمین مراجعه ی حضوری: شهرداری منطقه ای که ملک در آن قرار دارد
همراه خود یکی از قبض هایی که مربوط به عوارض شهرداری است را می برید به قسمت بایگاهی شهرداری و از مسوول مربوطه می خواهید که پرونده ی ملک شما را به شما بدهد. پس از گرفتن پرونده برگه ی پایان ساختمان را جدا کرده و از آن به تعداد دلخواه کپی می گیرید. سپس پرونده را به همراه اصل برگه ی پایان ساخت به قسمت بایگانی بر می گردانید. سپس از مسوول بایگانی سوال کنید که چه کسی باید کپی های پایان ساختمان را مُهر کند و می رید پیش مسوول مربوطه و می دید برگه ها را مهر و امضا کنه.

پنجمین مراجعه(غیر اجباری): یک دفترخانه نزدیک محل سکونت
به یک دفترخانه نزدیک محل سکونت مراجعه می کنید و به مسوول دفترخانه می گید که یک سند تنظیم کنه براتون که مالک/مالک های ملک گواهی بدن که شما(دانشجو) می تونید به وسیله اش سند را در رهن هرجایی که می خواید بذارید. دفتر خانه ی 652 قبل از مراجعه بهتون می گه که باید چه نکته هایی توی اون سند ذکر بشه. به واسطه ی این سند دیگه لازم نیست مالک/مالک های ملک همراه شما بیایند برای ادامه ی مراحل و شما اختیار تام خواهید داشت که سند را در رهن هرجایی بذارید.

1.jpg2.jpg
تصاویر پیوست
  • نوع فایل: jpg 1.jpg (119.4 کیلوبایت)
  • نوع فایل: jpg 2.jpg (87.5 کیلوبایت)

Viewing all articles
Browse latest Browse all 6539

Trending Articles